Dagens ord!

Behandla andra som du vill bli behandlad själv.

Fibromyalgi!

Mitt namn är Fibromyalgi

Jag är en Osynlig Kronisk Sjukdom och jag är nu din följeslagare för resten av livet.

Andra runt omkring dig kan inte se eller hota mig, men din kropp kan känna mig. Jag kan attackera dig var, när och hur jag vill. Jag kan orsaka dig värk överallt och ett kaos som gör att du inte längre känner igen dig själv.

Jag minns när du och Energi sprang omkring tillsammans och hade kul! Jag tog Energin från dig och gav dig Utmattning istället.

Försök att ha kul nu! Jag tog även God Sömn från dig och gav dig Fibro-Dimma i utbyte. Jag kan få dig att darra inombords, eller få dig att frysa eller svettas medan alla andra känner behag. Javisst ja, jag kan få dig att känna ångest eller depression också. Om du har planerat något eller ser fram emot en spännande dag, så kan jag ta detta ifrån dig med.

Du bad inte om mig, jag valde dig av olika anledningar, t ex det där viruset du aldrig blev fri från, eller den där bilolyckan eller kanske var det de där åren av förödmjukelse och trauman? Hur som helst, jag är här för att stanna.

Jag hör att du tänker gå till en läkare som kan göra dig av med mig. Jag skrattar så jag kiknar. Försök du bara. Du kommer troligen att vara tvungen att gå till många, många läkare innan du hittar någon som kan hjälpa dig på ett effektivt sätt. Du kommer att bli ordinerad värktabletter, sömntabletter, energipiller, tillsagd att du lider av ångest eller depression, rekommenderad att prova TNS, bli masserad, tillsagd att om du sover och motionerar regelbundet kommer jag att försvinna, tillsagd att tänka positivt, förnedrad, uppmanad att rycka upp dig, och mest av allt, aldrig bli tagen på allvar med hur du känner dig, när du klagar till läkaren om hur utmattandet livet är varje dag.

Din familj, dina vänner och dina arbetskamrater kommer alla att lyssna till dig ända tills de tröttnar på att höra om hur jag får dig att må och om vilken utmattande sjukdom jag är. En del av dom kommer att säga saker som "Äh, du har bara en dålig dag!" eller "Ja ja, kom ihåg att du inte kan göra saker du kunde för 20 år sedan." utan att höra att du faktiskt sa 20 dagar sedan, en del kommer att börja prata bakom din rygg, medan du sakta känner att du håller på att förlora din värdighet i dina försök att få dem att förstå. Speciellt när du är mitt inne i en diskussion med en "normal" människa och har glömt vad det var du skulle säga härnäst...

Jag har en fiende! Du kanske redan listat ut det. Den enda plats du kan få någon support eller förståelse för mig, är hos andra människor med fibromyalgi. Av dem kan du lära dig hur du kan genomskåda mig o bli smartare än vad jag är. Jag böjer mig ödmjukt för min överman!

Högaktningsfullt

Din Osynliga Kroniska Sjukdom

Pilates!

Idag ska jag prova pilates med en kompis. =) 1:a gången som jag gör det. Ska bli kul att prova det.
Dom säger att pilates ska vara bra för dom som har fibromyalgi, så vi hoppas det. ;o)

Sitter just nu med en kopp kaffe och njuter av tillvaron. Hör fåglarna kvittra utanför fönstret och solens strålar kommer in mellan gardinerna. En härlig vår dag idag.*mys* Så skönt.........

Nähä, nu ska jag klä om och köra in till staden, för ett pass med pilates. =)
Jag återkommer om hur det har gått.

Ha det bra och njut av dagen!

Kramiz Millan!

Bygger om stan.....

Ja, nu ska det komma 100 nya butiker till Hageby centrum och stan ska bygga ut med 6000 kvadrat. Så har vi MAXI med, dom ska med bygga ut o få massa nya butiker.
Man undrar ju om det finns underlag för alla dessa butiker här i Norrköping?!
Visst finns det mycket folk, men ekonomin är väl inte den bästa för alla?
Mmmm, ja det ska bli spännande att se hur det kommer gå för alla butiker och hur det kommer se ut. =)
Många affärer o shoppa i iaf! Hihi!
Jobb kommer det att bli med för många. Det är bra. Så sänker vi arbetslösheten lite här i Norrköping. =)

Shoppa lugnt så inte jävulen kommer o tar dig......;o)

Kramiz Millan.......
image3


Citat!

Carpe Diem!

image2

Trött......

Ja, jag är helt slut. Kronisk trött eller nått. Lider kanske av järnbrist. Inte vet jag, jobbigt är det iaf o vara trött.

Jag och min sambo åkte in till stan vid lunch och shoppade ett pat mc-byxor åt honom. Vi hittade även några hood tröjor och lite annat smått och gott. =)!  Det var ett ställe där dom hade utförsäljning av kläder. Billigt var det!*fniss!*

Sedan när vi kom hem fick jag baka pannkakor till Hampus kom hem från skolan. Det är hans favorit mat. =)
Och senare ikväll blir det lugnt. Kl 21.00 är det LOST och det får jag inte missa. Måste se!!

Hmmm, ja det var väl min onsdag det.

Ha det gott!!   // Kramiz Millan

image1

Shoppa......=)

Igår så gick jag på stan en sväng o kollade in affärerna där. Gick på Domino o strosade när jag såg en ny affär som jag inte varit inne på förut. New Yorker hette den. Svängde in där o såg att den var jätte stor med 2 våningar. Gick ner på nedervåningen, för där var tjej kläderna, o hittade massor snyggt! =) Billigt var det med! En bra affär tycker jag, där man får mycket för pengarna. hehe! Där inhandlade jag 2 st tunna polotröjor, en svart o en grå.
Sedan gick jag vidare o kollade runt. Hamnade på stadium efter ett tag o hittade ett par solbrillor på extrapris!!! Mmmm, dom var så snygga, så det blev dom med.*smile*

När jag var klar på stan åkte jag till en kompis en sväng. Vi fikade o åt varma mackor. Mummsigt! Det var trevligt. ;o)

Sedan var det kväll, åkte hem o lade mig i soffan för jag hade huvudvärk. =(  Som senare bröt ut till migrän.*fy!* Inget kul alls. Så det blev ett pat tabletter o sedan sängen för mig.

Hej svejs i lingonskogen...........

Citat!

Bättre med lite skit i hörnen än ett rent helvete!

Måndag.......

Igår var det måndag. En mycket skön dag med sol, förutom att det blåste storm då. Men, det räcker med att det är sol så mår man ju mycket bättre. =)

Jag träffade en kompis o tog en fika på em. Efter det åkte vi o hämtade hans dotter på dagis. Klara heter hon, hon är så söt den tjejen. Bestämd med helt underbar tjej. =)
Sedan följde jag med dom hem en sväng. Han har köpt nintendo Wii. Det så klart var jag ju tvungen att prova. Haha... så kul det var. Jag skrattade så jag höll på att dö.
Vi bowlade först sedan körde vi gitarhero, eller vad det heter. Man har en gitar o lirar med. Svårt men kul. *fniss*

Så nu vet jag vd jag ska önska mig av min sambo. *blink!* Nintendo Wii............

Hmmmm, ja det var min måndag. En mycket trevlig o rolig dag.

Simma lugnt o var rädd om er!

Kramiz Millan........

Söndags pizza!

Vi bakade pizza i söndags. Det blev så gott. Det bästa med att fixa hemma, är att man kan få precis vad man vill ha på. =)
Efter det blev det film o ryggläge i soffan. Hehe.......
Ja, det var väl det som hände på kvällen.
En lugn söndag.
Innan den nya veckan sätter fart............

Tjingeling..........


Dagens ord!

Planera är att flytta framtiden till nutiden så att man kan göra något åt den.

Skit bil!

Jaha, då har vi meckat 5 timmar igår o ca 3 timmar idag. Vi fick dit bromsbackarna men sedan så sket det sig med handbromsvajern. =( Den blev för kort av någon anledning.*suck!* Jag blir galen på bilar när det inte funkar som det ska.*morr*
Så nu går det att köra men vi har ingen handbroms.....tjoho.....eller inte. Men vi ska prata med en annan kille om han kan hjälpa oss att fixa till det som är kvar. Allt löser sig.

Annars har helgen varit lugn, igår åt vi gott o såg på en film. Mycket mysigt var det. Idag så kom en kompis förbi med hennes son på en snabb fika. Han provade Hampus fyrhjuling. Ska äta snart o så blir det nog ryggläge i soffan ikväll igen. ;o)

Imorgon är en annan dag! Den tar vi då!

Hej svejs i lingonskogen! Kramiz Millan!

Dagens Ord!

"Var inte rädd för att livet ska ta slut.
var rädd för att det aldrig ska börja!"


Tråkigt väder!

Hmmm, ja vad ska man säga om detta skit väder. Blåst o svin kallt. *brrr* Det kan bli vår nu tycker jag. Sol o värme.......
Inte till råga på att vädret är skit, så är jag o min kära son förkylda med. När man hostar så känns det som man ska gå av. Det vill inte ge sig.
Men, men, det trevliga i allt det här, är att det är helg nu, o dom sa på vädret att det skulle bli varmt. Så det hoppas vi på nu. =)
Händer i helgen då.........Jo, vi ska mecka bil, handbromsbackar på våran 945:a. Dom sitter lite fast. Annars så blir det lugna gatan för oss. Får se om det blir någon bra film med god mat o lite myzpyz.........;o)

Ja det var lite vad som händer här hos mig. Men jag kommer tillbaka snart igen.

Kramiz Millan.......

Jaha, In i blogg världen far man........=)

Jaha, nu är man här då. hehe.... Alltid kul att skriva av sig lite o då är väl blogga ett bra allternativ.
Inte för jag är någon bloggare så, men jag ska försöka göra mitt bästa att skriva lite här inne.

Ha en bra dag. Kramiz Millan!

RSS 2.0